Visgilde Kees Sloot

Keizerswaard 12
3078 AM Rotterdam
010-4834097

Garnalenspiesje met chilihoning

Ingrediënten

  • garnalen
  • chilisaus
  • honing
  • veldsla
  • evt wat zeewier of rode biet

Bereiding

Doop de garnalen in en mengsel van chili met honing en laat het even uitlekken. in een leuk amuse bakje 3 blaadjes veldsla daar een paar garnalen op en afgarneren met een heel klein puntje zeewier of een klein hoekje rode biet die wel zelf vers gekookt is en niet gekruid.

Recept van Ada Kelder

Zalmfilets met creme fraiche

Ingrediënten

  • Voor 4 personen.
  • 4 mooie zalmfilets ongeveer 150 gram.
  • 1 eetlepel citroensap.
  • zout,versgemalen peper
  • 1 eetlepel boter,
  • 125 ml creme fraiche,
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook,
  • 100 gram beegen kaas


Bereiding

  • Neem een ovenschaal van ongeveer 20x25 cm, verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Wrijf de zalmfilets in metcitroensap en laat ze 5 minuten liggen.
  • Vet de ovenschaal in met boter, leg de zalmfilets in de ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper,strijk de creme fraiche erover en strooi de bieslook en geraspte kaas erop.
  • Schuif de schaal net onder het midden in de oven en laat de zalm in 10 minuten net gaar worden.

Recept van: Chantal

Suamon cru, pommes a l’huile Recept van: “Restaurant Apicius”in Parijs

Chefkok: Pierre Vigato

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • Ongeveer 500 gram rauwe zalm (bij voorkeur wilde zalm)
  • Grof zeezout
  • Olijfolie (extra vierge)
  • Arachideolie
  • Rode uien, gesnipperd
  • Klein gesneden wortel
  • 10 Jeneverbessen (bij voorkeur geplet)
  • 15 gram Peperkorrels
  • 4 Laurierblaadjes
  • Bosje tuinkruiden (tijm, bieslook etc.)
  • Rode aardappeltjes

Bedek de zalm met het zeezout zodat hij helemaal bedekt is en laat dit 2 uren intrekken. Maak een marinade van de olijfolie en de arachideolie. Spoel de zalm af en droog hem met keukenpapier. Leg in een schaal de helft van de uien, de worteltjes, de jeneverbessen, de peperkorrels en laurierblaadjes. Leg hierop de zalm en bedek hem met de overige uien, worteltjes, jeneverbessen en peperkorrels en de laurierblaadjes. Schenk voorzichtig het oliemengsel erover. Dek de schaal af met folie en laat deze 24 uur in de koelkast marineren. Kook de aardappeltjes in de schil Snijd ze in plakjes. Snij de zalm in (zeer) dunnen plakjes. Leg de zalm op een bord en besprenkel hem met wat marinade. Leg de aardappeltjes erbij en bestrooi het geheel met wat zeezout en fijngeknipte tuinkruiden.

Eet smakelijk.

Nadine van Es

Gegrilde Tonijn

Ingrediënten

2 tonijnsteaks a 200 gram
20 cherrytomaatjes
3 eetlepels witte wijnazijn
4 takjes fijngesneden peterselie
4 handen rucolasla
3 eetlepelsextra vergine olie
1 citroen
zout en peper

giorgio s vinaigrette!!

0,5 theelepel zout
3 eetlepels rode wijn azijn
3 dl extra vergine olie
2 eetlepels water

Bereiding

mix Giorgio s vinaigrette neem de vis uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen kruid de rucola met peper en zout en maak hem aan met de vinaigrette.
snijd de cherryomaten doormidden. doe ze in een schaal kruid ze goed met peper en zout en de witte wijn azijn. laat de grillpan gloeiend heet worden,
kruid de vis met peper en zout en bestrooi 1 van de zijden met de peterselie. grill de tonijn 2 minuten per kant. schik de tomaten op een bord met de rucola erop, leg daarop de gegrilde tonijn en besprenkel deze met wat extra vergine olie en geef er een partje citroen bij!

Heerlijk met ciabatta en een lekkere witte wijn!

Recept van Chantal

Vis van de bakplaat

Ingrediënten

  • 500 gram Roodbaarsfilet of Zeebaarsfilet,
  • 2 venkelknollen,
  • 500 gram groene asperges,
  • 8 kleine tomaten,
  • 1 teentje knoflook,
  • 4 ansjovisfilets,
  • 0.5 bosje peterselie,
  • 2 eetlepels kappertjes,
  • peper en zout.
  • 0,5 dl olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden,
  • Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in parten,was de asperges snijd het houtige gedeelte eraf en snijd ze dan doormidden.Was de tomaten.
  • Leg de groente op de bakplaat,bestrooi met peper en zout en besprenkel met een scheut olijfolie.Bak de groente 20 minuten in het midden van de oven.
  • Pel en snipper de knoflook,hak de ansjovis fijn,hak de peterselie.
  • Meng in een kommetje de knoflook met de ansjovis de peterselie en olie .
  • Leg de visfilets op de groente bestrooi met kappertjes en meng met een lepel de ansjovisolie erdoor.
  • Bak alles nog 10- 15 minuten

Vis & tomaat en papillote-Jamie Oliver

Ingrediënten

  • Voor 4 personen.
  • 4 x 200 gram dikke stukken kabeljauwfilet.
  • 400 gram tomaat in blokjes.
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes.
  • 4 laurierblaadjes.
  • 3 lente uitjes in dunne ringen.
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie.
  • 8 blaadjes basilicum gesnipperd.
  • bakpapier.
  • slagerstouw

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Maak 4 grote vellen bakpapier.
  • Leg de stukken vis in het midden van ieder vel,verdeel hierover de tomaat, knoflook, laurier,lente uitjes en naar smaak zeezout en vers gemalen zwarte peper .
  • Sprenkel de olijfolie erover en de gesnipperde basilicum.
  • Vouw het papier over de vis heen en bind de pakketjes dicht met het touw.
  • Leg de pakketjes op een bakplaat en zet ze 15-18 minuten in de oven ,zodat de vis net gaar is.
  • Leg de pakketjes op de borden en maak ze pas aan tafel open!
  • Een echte aanrader!!

Recept van: Jamie Oliver

Ocean Bake

Ingrediënten

  • 600 ml volle melk
  • 1 ui in 6 stukjes gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 gram witte visfilet, bv kabeljauw
  • 500 gram zalmfilet
  • 500 gram rauwe grote garnalen
  • 6 eieren
  • 75 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 3 eetlepels witte droge wijn
  • 100 ml slagroom
  • klein bosje dille
  • peper en zout
  • 1,25 kg aardappels, geschild en in stukjes gesneden
  • 75 gram boter in blokjes
  • 75 ml slagroom
  • 150 gram belegen geraspte Cheddar kaas

Bereiding

  1. Doe de melk in een pan samen met de ui en de laurierblaadjes. Strooi er peper en zout over. Let de visfilets in de pan en breng aan de kook. Laat dit met het deksel op de pan 2 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat de vis nog 5 minuten garen. Giet daarna in een vergiet af, maar vang de melk op en doe deze in een kan.
  2. Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten, giet ze af en stamp ze fijn. Voeg boter, room en 3/4 van de kaas toe. Voeg peper en zout toe.
  3. Warm de oven voor op 200C/gas 6.
  4. Kook de eieren ongeveer 9 minuten. Pel ze en laat ze afkoelen.
  5. Smelt de boter in een pan en roer de bloem er door heen. Laat het 2 minuten doorkoken. Voeg de melk, wijn en room beetje bij beetje toe, op een matig vuur tot de saus glad en dik is. Voeg peper en zout toe.
  6. Haal de saus van het vuur en voeg de kleine gesneden dille toe. Snijd de eieren door midden.
  7. Schep 1/3 van de saus in een ovenschaal. Breek de visfilets in grote stukken en leg ze in de saus, samen met de garnalen. Leg de eieren hier weer bovenop en schenk de rest van de saus hier over heen.
  8. Schep de aardappelpuree over de saus, verdeel dit met een vork over de schaal. Strooi de resterende kaas er over en zet de schotel ongeveer 45 minuten in de oven tot de bovenkant goud-bruin is.

Lekker met een frisse salade en witte wijn.

Eet smakelijk!

Recept van: Liedia van de Mortel

Gravad lax

Ingrediënten

2 eetlepels zout
4 theelepels suiker
1 theelepel gekneusde zwarte peperkorrels
750 gr. zalmfilets, middenmoot
eetlepel cognac of whisky
2 bosjes verse dille.

Bereiding

Zout, suiker en peper door elkaar roeren.
Een deel van de dille in een schaal, bekleed met aluminiumfolie,
doen en een stuk zalm , met het vel naar beneden, erop leggen.
Wat van de dille óp de vis en dan een volgend stuk daarop, vel naar boven. Het geheel afdekken met dille.
De zalm afdekken met alu. folie en iets zwaars erbovenop zetten.
24 tot 36 uur in de koelkast laten staan.

Dille en kruiden van de vis schrapen, de vis met het vel naar onderen op een plank leggen en de zalm in dunne plakjes, van het vel af, snijden.
Garneren met dille en citroen.

Mosterdsaus

1 dl. mosterd,
1 dl. plantaardige olie
75 gr. suiker
4 eetlepels witte azijn
1 theelepel zure room en een snufje zout.

Alles goed door elkaar roeren en in de koelkast bewaren tot de maaltijd. Roer er 4 eetlepels fijngehakte dille doorheen.

 

Recept van: Gardy Kramer-Thiel

Visgilde Kees Sloot

Keizerswaard 12
3078 AM Rotterdam
010-4834097

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 21:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten