Doop de garnalen in en mengsel van chili met honing en laat het even uitlekken. in een leuk amuse bakje 3 blaadjes veldsla daar een paar garnalen op en afgarneren met een heel klein puntje zeewier of een klein hoekje rode biet die wel zelf vers gekookt is en niet gekruid.
Recept van Ada Kelder
Recept van: Chantal
Chefkok: Pierre Vigato
Bedek de zalm met het zeezout zodat hij helemaal bedekt is en laat dit 2 uren intrekken. Maak een marinade van de olijfolie en de arachideolie. Spoel de zalm af en droog hem met keukenpapier. Leg in een schaal de helft van de uien, de worteltjes, de jeneverbessen, de peperkorrels en laurierblaadjes. Leg hierop de zalm en bedek hem met de overige uien, worteltjes, jeneverbessen en peperkorrels en de laurierblaadjes. Schenk voorzichtig het oliemengsel erover. Dek de schaal af met folie en laat deze 24 uur in de koelkast marineren. Kook de aardappeltjes in de schil Snijd ze in plakjes. Snij de zalm in (zeer) dunnen plakjes. Leg de zalm op een bord en besprenkel hem met wat marinade. Leg de aardappeltjes erbij en bestrooi het geheel met wat zeezout en fijngeknipte tuinkruiden.
Eet smakelijk.
Nadine van Es
2 tonijnsteaks a 200 gram
20 cherrytomaatjes
3 eetlepels witte wijnazijn
4 takjes fijngesneden peterselie
4 handen rucolasla
3 eetlepelsextra vergine olie
1 citroen
zout en peper
0,5 theelepel zout
3 eetlepels rode wijn azijn
3 dl extra vergine olie
2 eetlepels water
mix Giorgio s vinaigrette neem de vis uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen kruid de rucola met peper en zout en maak hem aan met de vinaigrette.
snijd de cherryomaten doormidden. doe ze in een schaal kruid ze goed met peper en zout en de witte wijn azijn. laat de grillpan gloeiend heet worden,
kruid de vis met peper en zout en bestrooi 1 van de zijden met de peterselie. grill de tonijn 2 minuten per kant. schik de tomaten op een bord met de rucola erop, leg daarop de gegrilde tonijn en besprenkel deze met wat extra vergine olie en geef er een partje citroen bij!
Heerlijk met ciabatta en een lekkere witte wijn!
Recept van Chantal
Recept van: Jamie Oliver
Lekker met een frisse salade en witte wijn.
Eet smakelijk!
Recept van: Liedia van de Mortel
2 eetlepels zout
4 theelepels suiker
1 theelepel gekneusde zwarte peperkorrels
750 gr. zalmfilets, middenmoot
eetlepel cognac of whisky
2 bosjes verse dille.
Zout, suiker en peper door elkaar roeren.
Een deel van de dille in een schaal, bekleed met aluminiumfolie,
doen en een stuk zalm , met het vel naar beneden, erop leggen.
Wat van de dille óp de vis en dan een volgend stuk daarop, vel naar boven. Het geheel afdekken met dille.
De zalm afdekken met alu. folie en iets zwaars erbovenop zetten.
24 tot 36 uur in de koelkast laten staan.
Dille en kruiden van de vis schrapen, de vis met het vel naar onderen op een plank leggen en de zalm in dunne plakjes, van het vel af, snijden.
Garneren met dille en citroen.
1 dl. mosterd,
1 dl. plantaardige olie
75 gr. suiker
4 eetlepels witte azijn
1 theelepel zure room en een snufje zout.
Alles goed door elkaar roeren en in de koelkast bewaren tot de maaltijd. Roer er 4 eetlepels fijngehakte dille doorheen.
Recept van: Gardy Kramer-Thiel