Visgilde Kees Sloot

Keizerswaard 12
3078 AM Rotterdam
010-4834097

Stoven

"Kort aanbraden en daarna in gesloten pan gaar laten worden"

Smelt een klontje boter in een ovenvaste schaal (of pan) en bak hierin zachtjes kleingesneden groenten (zoals knolselderij, uiten, wortels). Snijd de vis in moten en leg deze bij de groenten in de schaal. Voeg er ca. 1,25 liter water of bouillon bij en 1,5 dl. witte wijn, cider of azijn, met zout, peper en kruiden naar smaak.

Verwarm de oven tot 180°C en stoof hierin de vis in ca. 25-30 minuten gaar, of in ca. 20 minuten op het verwarmingselement. Let op: zorg dat de vis van tevoren met boter wordt bestreken, zodat ze niet aan elkaar kunnen plakken.

Hulpmiddel: een stoofpot/een hapjespan
Bereidingstijd: voor filets 8-10 minuten, voor hele vis 15-20 minuten (zie ook de tabel met bereidingstijden)

Visgilde Kees Sloot

Keizerswaard 12
3078 AM Rotterdam
010-4834097

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 21:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten