"Rondom bruin en geheel of gedeeltelijk gaar maken door felle stralende warmte bij geopende oven".
Bestrijk de vis met olie of margarine om uitdrogen te voorkomen. Laat ze 5-10 minuten grilleren en keer ze één maal.
Bij het grilleren van hele vissen kop en staart aan de vis laten; hierdoor blijft het visvlees lekker sappig. Bij dikke vismoten een paar schuine inkepingen in de dikste delen van de vis maken, zodat de hitte tot binnenin kan doordringen. Zout de vis niet van tevoren (daardoor droogt ze uit), een beetje achteraf is genoeg. Kruiden kunt u wel gebruiken, zoals knoflook, tijm en peper.
Grilleren is een snelle manier om vis te bereiden en is vooral geschikt voor stevige hele vissen, zoals forel, zwaardvis, tonijn, makreel en zeebaars. Grill niet te lang en niet te heet; zwarte korstjes zijn niet lekker en ongezond.
Hulpmiddel: een grill/een visklem voor de barbecue
Bereidingstijd: voor hele vis 15-25 minuten